2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Vištienos troškinys su daržovėmis ir baklažanais

Šiandien ilgai svarsčiau ką gi čia pagaminus vakarienei, manau šis klausimas, mus mamas-žmonas, kas vakarą kankina, buvau nusprendusi pirmą kartą pagaminti vištieną su daržovėmis garuose. Garpuodį turiu jau gal beveik metus, bet, gėda, vis niekaip neprisiruošiu jo išbandyti. Taigi nuvykau į parduotuvę susipirkti visko ko man reikės ir pamačiau baklažanus. Iš jų dar niekados nieko negaminau, o juos tiesiog dievinu, ir mintyse greitai susidėliojo daržovių troškinys su vištiena. Troškinius taip pat labai mėgstu.



Mums reikės:
Vištienos krūtinėlės filė apie 700g,
Baklažanas 1 vnt.
Svogūnai 2-3 vnt. 
Morkos (didesnės) 3 vnt. 
Pomidorai dideli 3 vnt.
Druska, pipirai
Prieskoniai pagal skonį (aš naudojau džiovintus bazilikus, mairūną ir petražoles),
Truputi miltų
Pagal skonį kečupo


Vištienos kūtinėlę supjausčiau mažais kubeliais, svogūnus pusžiedžiais, morkas sutarkavau per burokinę tarką, baklažaną supjausčiau nedidelėmis juostelėmis ir pabarsčiau druska, pomidorus nublanširavau ir sutarkavau per burokinę tarką. Apkepiau vištieną, tada sudėjau morkas, kai jos suminkštėjo įdėjau svogūnus, kai svogūnai suminkštėjo įdėjau pomidorų tyrę , kadangi pomidorai buvo nesultingi įpyliau truputį virinto vandens, kad daugiau skysčio būtų. Į baklažanus įdėjau truputį miltų, kad baklažanai jais truputį apsiveltų. Atskiroje keptuvėje įpyliau truputį aliejaus ir apkepiau baklažanus. Apkeptus baklažanus įdėjau į troškinį. Sudėjau druską, pipirus, džiovintus bazilikus, mairūną, petražoles. Troškinau dar apie 15 min. ir baigiant troškinti įpyliau truputį kečupo, aš naudojau Heinz, kiek pyliau nežinau, nedaug, kad tik truputį jaustųsi ir truputį paraudonuotų troškinys. Išviriau kuskuso ir ant jo uždėjau troškinuką.

Viską sušveitėm ir mano mažajam ir tėtukui labai patiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą