2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Velykom artėjant

Artėjant Šv. Velykom  siūlau paprastutį įdarytų kiaušinių receptą. Šis užkandis puikiai tiks laukiant svečių.


Mums reikės:
kiaušinių (aš viriau 10)
lydyto sūrio (neaug, reikės paratkuoti panašiai tokį kiekį, kiek bus kiaušinių trinių masės)
Virto kumpio Panevėžio file (3 plonų griežinėlių)
prieskoninių žolelių ( petražolės, krapai)
0,5 a.š. garstyčių (jei norite, kad garstyčios jaustųsi labiau dėkit 1 a.š.)
1-2 š. majonezo (žiūrėkite pagal įdaro kiekį)
pagal skonį druskos ir pipirų.

Išverdame kiaušinius, nusilupame, pjauname išilgai per pusę ir baltymą dedame į lėkštę, kurioje bus mūsų patiekalas, o į nedidelį dubenėlį dedame kiaušinių trynius. Tada trynius reikia truputį sutrinti, aš tarkavau per tarką, ne burokinę, bet tokią mažesnę. Taip pat įtarkuojam sūrio, per tokią pačią tarką, ir tokį kiekį kiek gavosi kiaušinių trinių. Susismulkiname Panevėžio file, prieskonines žoleles, įdedame į įdarą, beriame druskos, pipirų, dedame garstyčias, majonezą ir viską gerai išmaišome. Įdarą dedame ant kiaušinių baltymų puselių pabarstome prieskoninių žolelių papuošimui ir SKANAUS.

2011 m. kovo 13 d., sekmadienis

Valgau pats

Kaip rašiau seniau mano mažius jau lanko lopšelį, nors daug kas mane atkalbinėjo, kam taip anksti leisti, juk mažas dar, pradėjo pats valgyti. Dvi dienas pamatęs, kaip visi vaikai valgo patys, pareiškė norą tą patį daryti savarankiškai. Tik deja šią savaitę sirgome, todėl vėl valgyti pačiam tapo nelabai įdomu. Sakysite, kad susirgo, nes lanko lopšį? Abejoju, nes mes ir be jo labai mėgome pasirguliuoti. Taigi ryt į darželį, tikiuosi noras valgyti pačiam sugrįš.